Skip to main content

Toepassingen van infrarood verwarming

We bieden vele soorten infrarood verwarming aan. Om optimaal comfort te creëren kunnen deze in verschillende combinaties gebruikt worden.

Ja kan infrarood verwarming gebruiken als hoofdverwarming maar het is ook zeer geschikt als bijverwarming.

We hebben in ons gamma infrarood panelen, infrarood folie, korte golf infrarood stralers en verwarmingskabels. Hieronder vind je de verschillende toepassingen en waar je welke soort het best kan gebruiken. Maar elke situatie vraagt een andere warmtebehoefte. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor deskundig advies.

Binnenshuis

Binnenshuis is het perfect mogelijk om enkel met panelen te verwarmen, zowel vanaf het plafond als tegen de muren. Je kan eventueel vloerverwarming voorzien onder een stenen vloer door middel van een verwarmingskabel of onder een laminaat of tapijten vloer door middel van een verwarmingsfolie. In de badkamer is een vloerverwarming zeer aangenaam en je kan dit ook combineren met een spiegel met infraroodverwarming. Dit geeft een aangename warmte op je huid en de spiegel dampt niet aan. Ook voor renovatie is infraroodverwarming de beste oplossing omdat de installatie weinig breekwerk vraagt. De vloerverwarmingskabel is maar enkele mm dik en kan in de tegellijm verwerkt worden. De verwarmingsfolie is niet veel dikker dan een gelamineerd papier en is gewoon uit te rollen onder je laminaat of tapijt en in het stopcontact te steken. De Infraroodpanelen ophangen is ongeveer hetzelfde als een fotokader ophangen, alleen dat deze nog in het stopcontact moet al dan niet gestuurd door een thermostaat. 

Industrie

In de industrie kan infraroodverwarming grote besparingen opleveren. Met onze hoge capaciteitspanelen kunnen grote bedrijfshallen comfortabel verwarmd worden. Aangezien bedrijfshallen meestal een groot volume hebben is infraroodverwarming hier zeer geschikt en gaat dit een stuk goedkoper zijn dan andere soorten verwarming waarbij de volledige massa aan lucht opgewarmd moet worden. Nog een groot voordeel voor de industrie is dat met infraroodverwarming zones kunnen verwarmd worden zodat bijvoorbeeld in een magazijn enkel het deel verwarmd wordt waar mensen dingen moeten inpakken voor verzending. Je kan hier een hoge temperatuur-straler boven hangen die de werkplek van de werknemers verwarmd maar niet het hele magazijn. Als er dan nog regelmatig een grote poort wordt geopend om te laden of te lossen gaat er ook geen grote volume aan warme lucht verloren. De kostenbesparing die hier kan worden bereikt is immens. 

Kantoor

Kantoren kunnen bijna door al onze infraroodverwarmingsproducten verwarmd worden. Vele kantoren hebben echter een systeemplafond en met onze infraroodpanelen die in een systeemplafond passen kan men kantoren zeer gemakkelijk verwarmen. De panelen vallen amper op en nemen ook geen nuttige plaats in beslag. Je kan hier ook zones creëren waarbij bijvoorbeeld de panelen boven personen hangen die aan een pc werken en meer warmte nodig hebben dan in de gang waar men in beweging is. Je zou zelfs per persoon een aparte regeling kunnen voorzien zodat ieder zijn warmtebehoefte naar zijn wens kan worden geregeld. 

Terras

Een terras kan perfect verwarmd worden met onze infrarood terrasverwarmers. Voor een open terras zonder overkapping waar je graag zomer en winter wilt verwarmen kan je een korte golf infrarood terras verwarmer nemen. Met de low glare lampen is het rode licht ook fel verminderd bij dit type infraroodstralers.  

Voor de veranda, of overdekte terrassen kunnen we de lange golf terrasstralers aanraden. Deze geven een comfortabele warmte en zenden geen rood licht uit. Ze zijn esthetisch ook zeer mooi. 

Andere

Je kan onze producten voor verschillende warmtebehoeften inzetten. 

-Dierenverblijven: Infrarood-panelen of folie voor terrariums .

-Gewassen en planten: Agro Verwarmingsfolie zorgt voor sterkere wortels en een snellere groei. 

-Oprit: Een stijle oprit of inrit naar kelder kan je vorst- en sneeuwvrij houden met de verwarmingskabels.

-Leidingen en buizen: Voorkom dichtvriezen van leidingen en buizen door defrost cable. 

-Mobiele infraroodstralers: Om in te zetten waar nodig wanneer het koud is. Bij interventie bij telecom, reparaties in openlucht, …