Skip to main content

Advies

Wanneer we gaan verwarmen met infraroodverwarming is het belangrijk dat de stralingsbronnen op de juiste plaats hangen. Op die manier zorg je ervoor dat de hele ruimte die verwarmd moet worden “bestraald” wordt.

Wij vinden het zeer belangrijk dat er juist advies wordt gegeven. Aarzel dan ook niet om ons te contacteren. 

Dit kan via ons contactformulier of telefonisch op weekdagen tussen 17u en 20u. 

Voor grotere projecten komen wij graag ter plaatse om jouw specifieke situatie en wensen te bekijken om zo een efficiënt verwarmingsplan op te stellen.

Onze producten zijn makkelijk zelf te installeren. Wil je toch graag een installatie? Contacteer ons voor een offerte.

Hoeveel Watt heb jij nodig?

Hieronder zijn enkele basis richtlijnen die je kan gebruiken voor jouw toepassing. Wil je meer info voor jouw specifieke verwarmingsbehoefte aarzel niet ons te contacteren.

Voor leefruimtes zoals een woonkamer, keuken, bureau, slaapkamer, … rekenen we bij het gebruik van infraroodpanelen een 70-90Watt per vierkante meter vloeroppervlak voor een goed geïsoleerd huis. Bij minder goed geïsoleerde huizen gaat dit naar 90-110Watt per vierkante meter. En voor slecht geïsoleerde huizen adviseren wij 110-130Watt per vierkante meter.

Wil je een badkamer gaan verwarmen reken je een 30Watt per vierkante meter extra.

Bij industriele hallen word rekening gehouden met de hoogte. Bij ongeveer 3,5m hoogte adviseren wij om de hoge temperatuurspanelen van 900W of 1200W. Tussen de 4 en 5 meter adviseren we naar de 1800W of 2400W en tussen 5 en 6,5m 3000W of 3600W.

Voor terrasverwarmers mag je rekenen dat een straler van 1500W-2000W die op een 2 m hoogte hangt een 12m² verwarmt.

Nog vragen? Contacteer ons!